kesäkauden päättäjäiset la 27.8.

Suojeluyhdistys isännöi perinteisiä kesäkauden päättäjäisiä elokuun viimeisenä lauantaina 27.8. klo 14 alkaen Valkkakorven P-alueella. Aikaa siis vielä on vetreyttää tikanheittotaitoja, kaivaa regattapassi ja muistuttaa naapureitakin yhteisestä tapahtumastamme. Onhan jo allakassasi? Myös sukulaiset ja koko mökkiväkesi on tervetullut.

14.00 Perinteinen tikkakisa alkaa

14- Grillikin kuumenee, juttuseuraa löytyy, ja lasten peleihin myös ikinuoret voivat osallistua

Illan hämärtyessä kokoonnumme Vähäselälle ihailemaan valaistuja veneitä, kunhan kynttilät saamme syttymään myös mökkirannoilla. Ties vaikka kokkokin vielä syttyisi.

vuosikokouksen terveiset

Suojeluyhdistyksen vuosikokouksen pullakahvien ääressä 2.7. tunnelma oli tyytyväinen. Keskustelua virisi itärannan hämmentävästä kaavoitushankkeesta, isosorsimon hävittämisestä ja ilotulitteista. Kokouksen jälkeen siirsimme pressut syrjään isosorsimoläjän päältä; Yhdeksän kuukauden aikana maatuminen on käynnistynyt, ja sitä nopeutimme koko ison läjän kääntämisellä vähän kauemmas konevoimin.

jätteet kiertoon

Heinäkuun alussa jätelavalle, kierrätyspisteeseen ja metalliromuihin kertyi rutkasti tavaraa. Suurin osa olikin ymmärtänyt idean, kiitos siitä! Iso kiitos koordinoinnista kuuluu taas Jukka Aaltoselle. Ensi kesänä sitten uudestaan.

SÄILYTÄ ISOT ROJUT TONTILLASI kesään 2023 saakka.

Sekajäteastiamme ovat vain kotitalouden sekajätteille. Niistä maksamme tilavuuden mukaan. Kierrätyspaperi, -lasi tai -kartonki kuuluvat kotimatkasi varrella oleviin keräyspisteisiin nyt kuten muulloinkin. Pahvi: muistathan, että myös pahvi on kartonkia -> pahvilaatikot eivät kuulu jäteastioihimme.

Jokainen kiinteistön tai asuinhuoneiston omistaja maksaa Kiertokapulalle erikseen perusmaksun, joka mahdollistaa myös jäteasemien toiminnan ja jätehuollon kehittämisen. Tuo perusmaksu on vapaa-ajan kiinteistöillä pieni, vain 15,6 eur vuodessa, ja täysin erillinen Suojeluyhdistyksen toiminnasta. Yhdistys ainoastaan huolehtii sekajätteen keräyksestä ja kuljetuksesta ja laskuttaa siitä jäseniään.

Lisätietoja jätehuollostamme.

aktiivinen osallistuminen itärannan kaavoitushankkeessa

Yhdistyksen hallitus on aktiivinen kantaa ottava osallinen järvemme itärannan kaavoitushankkeessa. Yhdistyksemme jätti lausunnon mielipiteenä ranta-asemakaavaluonnoksesta Janakkalan kuntaan 25.6.2020, ja seuraavat lausunnot pyydettynä tammikuussa 2021 ja heinäkuussa 2022. Käytettävissämme oli runsaasti tietoa ja ammattilaisen asiantuntija-apua.

Tässä viimeisimpiä dokumentteja:

Järvemme vesi KESÄLLÄ 2022

Sinileväesiintymiä voi esiintyä myös Mallinkaisissa.

THL:n sivuilta löydät vinkkejä sinilevän tunnistamiseen. Jos keskikesällä havaitset vedessäsi silmämääräisesti selvästi sinilevää, kannattaa rajoittaa veden käyttöä myös löylyvetenä.

Ajankohtainen sinilevätilanne päivittyy ehkä sinunkin toimestasi Järviwikiin ? Jos teet kaupallisen sinilevätestin, toivomme sinun raportoivan asiasta esim. fb-ryhmässämme Mallinkaistenjärven mökkiläiset tai hallituksen jäsenille. Juhannuksen jälkeen järvellämme on havaittu epäilyttäviä lauttoja.

ELY-keskuksen tukema hankkeemme Sorsimotta siistimpää jatkuu rytinällä. Isosorsimoa koskevaa tietoa löytyy kohdasta Tietoa järvestä -> Sorsimotta siistimpää

Kesän lopulla järven syvänteiden happipitoisuudet mitataan uudelleen, samoin kuin näkösyvyysmittaukset.

Olethan yhdistyksen jäsen? entä oMAssa FACEBOOK-RYHMÄssä?

Mallinkaistenjärven Suojeluyhdistyksen jäseneksi pääsy on helppoa: ota yhteys rekisterinpitäjään (Ville Lehtonen) tai sihteeriin (Helena Karppinen). Jäsenyys on melkein "pakollinen" meille mökkiläisille.


Mallinkaistenjärven rannoilla mökkeileville on lisäksi oma Mallinkaistenjärven mökkiläiset -niminen facebook-ryhmä. Se perustettiin elokuussa 2018 sähköpostin ja kotisivujen oheen järven
vapaamuotoiseksi tiedotuskanavaksi. Ryhmä on suojeluyhdistyksen ylläpitämä suljettu ryhmä. Kaikki järvellä asuvat ja aktiivisesti mökkeilevät ovat tervetulleita mukaan. Ryhmän hallinnassa ylläpitäjät noudattavat yleistä nettikettiä: henkilöön kohdistuvat loukkaukset pyydetään poistamaan tai poistetaan herkästi ylläpidon toimesta.

Facebook-ryhmän jäsenmäärä on kasvanut nopeasti: lokakuussa 2021 jäseniä on jo 279! On ilo nähdä sivuilla kuulumisia järveltämme. Muistanet ison vastaanottajamäärän ennen kuin julkaiset päivityksesi.

Kun haluat Mallinkaistenjärven mökkiläiset -ryhmään, tee näin:

Etsi facebookissa tämä ryhmä ja pyydä jäsenyyttä. Jos ryhmä ei näy hakutuloksissa ”kaikki”, valitse sivun ylälaidasta ”ryhmät”. Pyytäessäsi liittämistä sinulta kysytään tarkistuskysymyksiä. Muistathan silloin tarkkailla messengerin viestipyyntöjä.