JÄSENKIRJE 2/2021 31.7.2021


50-vuotiaan yhdistyksemme syntymäpäiväjuhlat tulossa

Yhdistyksemme 50-vuotista matkaa saamme ihastella ennätyshelteissä. Koronasta huolimatta taidamme voida viettää juhlapäivää isolla joukolla lauantaina 28.8.2021 kunnan LEIRIKESKUKSESSA/ piha-alueella. Olethan sinäkin perheinesi mukana!

13.00 tasokas tikanheittokisa starttaa juhlapäivän. On aika haastaa pitkään hallinneet mestarit niin miesten kuin naistenkin sarjassa. Ilmoittautuminen paikan päällä. Lapsille ja lapsenmielisille on leikkejä ja pelejä tässä koko perheen tapahtumassa, ja

13.30 nautimme kakkukahvit 50-vuotiaan kunniaksi. Yhdistys tarjoaa kaikille jäsenkiinteistöillä lomaileville!


15.30 startti vapaamuotoisesti regattaan eli Hirvisalo-saaren ympärisoutuun


17.00 Ohjelmallinen iltajuhla 60 ensimmäiselle. Nyt hopihopi ilmoittautumaan! Osa juhlijoista nauttii juhla-aterian jo 16.30 alkaen, osa ohjelmaosuuden lopulla. Juhlassa julkaistaan Kristiina Yli-Koveron kirjoittama yhdistyksen historiikki, musiikista vastaavat MuM Anniina Karppinen ja MuK Aleksi Karppinen, ja Pito-Piiat laittavat pötyä pöytään. Lähetä Mallinkaisten kuvia tai muistoja mallinkaistenjarvi@gmail.com, tai tuo jo päivällä leirikeskukseen Mallinkaistenjärven esineitä, joilla on tarina toisillekin jaettavaksi. Mitä muistoa et koskaan unohda?


Ilmoittautuminen iltajuhlaan mahdollisimman pian https://tinyurl.com/rksrujtr
(tai jos ei nettiä käytössä niin tekstiviesti/ Whatsapp 040 586 7806). Kerro osallistujien nimet, yhteystieto (s-posti tai gsm), ruokarajoitteet ja toiveaika ruokailulle (16.30 tai 18.30).


21.00 valaistut juhlaveneemme lipuvat pikkuselälle. Jospa kokkokin taas syttyisi! Kynttilät mökkirannoissa viitoittavat reittiä – perinne velvoittaa…Sorsimotta siistimpää

Isosorsimo on haitallinen vieraslaji, joka on mahdollista hävittää järveltämme, kun esiintymiä on vasta vähän. Hankkeeseen saimme tukea ELY-keskuksesta. Viivyttelyyn ei ole aikaa, ja paljon talkootyötä tarvitaan tänä vuonna ja tulevina kesinä. Voisitko sinä kiertää järvellä tarkistamassa tietyt rannat ja kitkemässä havaitut isosorsimot?
Ahkerat talkoolaiset niittivät 7.7. jo isoimman esiintymän Hirvisalon saaressa, ja koneellinen kasvin repiminen tapahtuu alkusyksystä. Se tulee vaatimaan runsaasti myös talkooapua. Revitty massa tulee läjittää esim. jonkin pellon laidalle tai joutomaalle. Jos voit tarjota läjityspaikan tai idean jätteen kasauspaikasta Mallinkaisilla tai lähiseudulla, ilmiannathan heti!

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu talkooväkeen helena.karppinen@helsinki.fi.Vuosikokouksen evästystä ja ohjeita

Vuosikokous päätti pitää jäsen- ja jätemaksut ennallaan (esim. jäsenmaksu 10€, jätemaksu jäsenkiinteistölle 55€). Lasku on tämän kirjeen liitteenä. Hallituksen uutena varajäsenenä
aloittaa Leena Ruponen, ja uutena toiminnantarkastajana Jari Saarisen kaverina Kari Randell. Muutoin hallitus pysyy ennallaan (pj Jukka Rekola, vpj Pasi Mäkelä, sihteeri Helena Karppinen, rahastonhoitajana Ville Lehtonen, jätevastaavana Jukka Aaltonen ja lisäksi Maaret Lehtonen, Sari Tirronen ja Suvi Syväranta). https://www.mallinkaistenjarvi.fi/5

Yhdistyksen teltta ja grilli ovat yhä jäsenten vuokrattavissa. Toimintakertomus ja –suunnitelma paljastavat kaikki muut suojeluun pyrkivät hankkeemme.

Vuosikokouksessa 2020 ja sen jälkeisissä palautteissa toivottiin napakampaa säännöstöä sekä isäntäväelle ja vieraille että facebook-ryhmämme moderointiin. Mallinkaistenjärvellä lomailevan säännöt on nyt päivitetty 22 vuoden jälkeen. Laitathan liitteenä olevan ohjeen näkyvälle paikalle! Säännöt julkaistaan myös sivuillamme mallinkaistenjarvi.fi.

Facebook-ryhmämme Mallinkaistenjärven mökkiläiset on myös saanut oman netiketin eli ohjeiston, joka noudattaa yleisiä sääntöjä. Lyhyesti:

1. jos viestiisi tulisi huutomerkkejä, harkitse julkaisemista seuraavaan päivään ja muotoile se
uudestaan.

2. Julkaise toisista vain sellaisia tekstejä, joita sallisit itsestäsikin julkaistavan.

3. Toisen henkilön tietoja tai kuvia saa julkaista vain hänen luvallaan.

4. Ymmärräthän, ettei kaikkia ryhmän jäseniä voi kuormittaa negatiivisilla viesteillä; ryhmän ulkopuolella yksityishenkilöllä on enemmän oikeuksia.


Koska osaaminen on yhä enemmän hukassa, kertaathan myös vieraillesi: Yhteiset roska-astiamme ovat vain sekajätepusseille; kierrätettävä jäte (kartonki, lasi, metalli, paperi) tulee kuljettaa itse keräyspisteisiin ja ruokatähteet kompostoida. Metalliromukeräyksen ja jätelavan tilaamme ensi kesänä uudelleen isoille tavaroille kuten vuodevaatteille, matoille, huonekaluille jne. Muovinkeräyspistekin on esim. Turengissa!

Tutussa porukassa saamme järven pidettyä kondiksessa

Järvemme vedenlaatu oli heikentymässä vauhdilla. Suojeluyhdistyksemme perustajat 50 vuotta sitten olivat Suomessa uraa uurtavia. Suunta muuttui, ja nyt on minun ja sinun vuoro pitää
Mallinkaistenjärvi puhtaana ja kelvollisena virkistykseen sekä tuleville mökkisukupolvillemme että ranta-alueilla retkeileville. Kun isosorsimo ei täytä rantoja kuten Hämeenlinnassa on käynyt, ja kun kunnioitamme rantavyöhykkeitä, saamme tulevaisuudessakin uida ja liikkua rannoillamme hyvillä mielin: järven laatu ei ole itsestäänselvyys!


Mallinkaistenjärven suojeluyhdistyksen hallituksen puolesta

Helena Karppinen, sihteeri (helena.karppinen@helsinki.fi)

www.mallinkaistenjarvi.fi