23. 5. 2019
Kevättervehdys sinulle, Mallinkaistenjärven mökkiläinen!


Kesä on tullut, joten haluamme sinun laittavan kalenteriisi Mallinkaistenjärven suojeluyhdistyksen
tapahtumat. Ensin kuitenkin toive: Jos sinulla on käytössäsi sähköposti, laitathan sen tiedoksi
rekisterinhoitajalle (ville.jussi.lehtonen@gmail.com) ja/ tai sihteerille (helena.karppinen@helsinki.fi).
Yhdistyksen jäsenkirjeiden ja laskun postitus käy sähköisenä paljon nopeammin, helpommin, ekologisemmin ja edullisemmin.


Vuosikokouspäivä on sunnuntai 30. kesäkuuta. Ennen kokousta kello 13.30 lähtien vierailevana tähtenä Vanajavesikeskuksen vesiasiantuntija Suvi Mäkelä tulkitsee laajan vesitutkimuksemme tuloksia ja kertoo isosorsimosta. Tuo kasvinäyte rannastasi, jos epäilet sen olevan isosorsimo. Yhdistys tarjoaa keskustelun lomassa pullakahvit. Tule katsomaan ja kysymään! Suvi on innostunut, taitava asiantuntija ja hyvä esiintyjä.


Vuosikokouskutsu on liitteenä. Hallituksen erovuoroiset ovat vpj Kristiina Yli-Kovero, jäsenistä Sari Tirronen ja Helena Karppinen sekä varajäsenistä Tarmo Manninen ja Suvi Syväranta. Meidät saa syrjäyttää! Kristiina ei ole enää käytettävissä; kiitos arvokkaasta talkootyöstäsi Mallinkaistenjärven hyväksi, Krisse!


Perinteinen roskalava on tänä kesänä 3. – 4. elokuuta Valkkakorven parkkipaikalla. Keräykseen voit tuoda hylkäämääsi kulutus- ja käyttötavaraa, ongelmajätettä (ei kuitenkaan painekyllästettyä puuta) ja metallia.


Vain ongelmajätteen tuonnista peritään pieni maksu. Roskalavan vieressä on taas vaihtotori kierrätettävälle tavaralle: turhakkeesi voi olla toiselle aarre – tai ainakin hyödyllinen. Pidäthän romusi elokuun alkuun asti mökkitontilla! Romuilla ei saa täyttää tavallisia roskalaatikoita. Ota yhteys Jukka Aaltoseen, jos voisit ottaa parin tunnin valvontavuoron jätelavaviikonloppuna.


Myöskään pahvit, paperit tai lasit eivät kuulu roskalaatikoihin vaan kotimatkasi varrella oleviin
kierrätyspisteisiin. Kierrätyksellä säästämme jätekustannuksissa silkkaa rahaa ja osallistumme
ilmastotalkoisiin.


Kesäkauden lopulla vietämme regattaa perinteisin menoin elokuun viimeisenä lauantaina 31.8. kello 14 alkaen. Tikkakisa, lasten aktiviteetit, grillaaminen ja yhdessä olo kruunaavat kauniina alkaneen kesäkautemme. Ilta päättyy taas kokon, kynttilöiden ja veneiden loisteeseen. Onko sinun veneesi tänä vuonna omaperäisin?


Mitä odotat suojeluyhdistykseltä? Tule mukaan tapahtumiin ja toimintaamme.Yhteystiedot löytyv't kotisivuilta.


Yhdistyksen facebook-ryhmään ”Mallinkaistenjärven mökkiläiset” hyväksytään mökkeilijät. Ryhmässä meitä on jo yli 90!

Kutsu jälkikasvusi tai muut läheisesi yhdistyksen jäseneksi, jolloin kaikki saavat jäsentiedotteet sähköpostiinsa ja kasvavat tähän yhteisöömme (https://www.mallinkaistenjarvi.fi/11 ).


Mukavaa kesää! Nähdään tapahtumissa, kunnioitetaan toisiamme, moikataan ja pidetään yhteyttä.

Mallinkaistenjärven suojeluyhdistyksen hallitus